CSÓTÁNYOK

A csótány egyre rendszeresebben megjelenő hívatlan vendég a közművesített, elsősorban városi ingatlanokban. Szennyezi az élelmiszert, a rajta található vírusokkal baktériumokkal, gombákkal, továbbá allergiás reakciókat is kiválthatnak. Hazavihetjük a boltból, zöldségesből, a szomszédtól, érkezhet csomagolásban, táskánk alján, szinte bárhogy. Társas házakban a közös közműalagutakon, áttörési pontokon keresztül is képes vándorolni.

Kiirtásuk nehéz, de szakember számára nem megoldhatatlan feladat. Reprodukciós fázisai miatt mindenképp több kezelést igényel. A kezelés fajtái gélezés, permetezés és kiűző légtérkezelés lehetnek.

Magyarországon két fajuk igen elterjedt, a konyhai csótány és a német csótány, de szórványosanelőfordulhatnak egyéb fajtáik is.

Miért fontos megszabadulni a csótányoktól?

s

GYORSAN ELLEPIK AKÁR AZ EGÉSZ INGATLANT

Rendkívül gyorsan szaporodnak

s

BESZENNYEZIK AZ ÉLELMISZEREKET

Számos kórokozót terjesztenek

s

ALLERGIÁS REAKCIÓT VÁLTHATNAK KI

Az allergia egy súlyos formája életveszélyes is lehet

4 LÉPÉS, AMI SEGÍT KIÍRTANI A CSÓTÁNYOKAT

Hiába a modern technológia és a hozzáértő szakértelem, sajnos előfordul, hogy nem sikerül teljesen kiírtani egyes kártevőket, és visszatérő vendégekké válnak. Azoban van pár lépés, amit, ha betart, akkor a kártevő visszatértésének esélyét le lehet minimalizálni.

Ellenőrzés

Érdemes rendszeresen ellenőrizni azokat a helyeket, ahol a kártevők gyakran előfordulnak

Védelem

Csapdák kihelyezése a kritikus pontokra

Írtás

Általános karbantartás ajánlott az ingatlanon, annak érdekében, hogy a kártevők megjelenésének esélye minimális legyen

Karbantartás

Bizonyos kártevők teljes kiírtása lehetetlen feladatnak tűnik. Ebben az esetben hívjon szakembert, nem érdemes bolti eszközökkel probálkoznia

Szeretné kiírtani a kellemetlen lakótársakat az otthonából?

Hívjon minket és segítünk!