DARAZSAK

A darazsak a növények beporzásában van szerepük. Ennek ellenére nagyon meg tudják keseríteni az emberek mindennapjait, mert bárhol megtelepedhetnek. Mirobiológiailag a legszennyezettebb élelmiszerlátogatók közé tartoznak (étrendjükből fakadóan). Fészkeiket padlástérbe, redőnytokba, gipszkarton mögé, de akár a kőfalak üregeibe vagy a földbe is elhelyezhetik.

Ennek megfelelően a kolónia irtástechnológiája is változó. A kezelés történhet permetezéssel, porozással vagy ULV ködképzéssel. A fészek helyétől és a darázs fajtájától függően kell az ideális kezelést megválasztani. Magánszemély számára a darázsfészek eltávolítás (a nagyfokú kockázat miatt, amit a csípése okozhatnak), nem javasolt. A boltban kapható szabadforgalmú aeroszolok rejtett fészek esetén nem költséghatékonyak, akár 10000-15000 forint felesleges plusz költséget is jelenthetnek.

Miért fontos megszabadulni a darazsaktól?

s

A DARÁZSCSÍPÉS RENDKÍVÜL VESZÉLYES AZ EMBERI SZERVEZETRE

A darázscsípés akár halálos is lehet

s

BESZENNYEZIK A KÖRNYEZETET

Számos kórokozót terjesztenek

s

ALLERGIÁS REAKCIÓT VÁLTHATNAK KI

Az allergia egy súlyosabb formája életveszélyes is lehet

4 LÉPÉS, AMI SEGÍT KIÍRTANI A DARAZSAKAT

Hiába a modern technológia és a hozzáértő szakértelem, sajnos előfordul, hogy nem sikerül teljesen kiírtani egyes kártevőket, és visszatérő vendégekké válnak. Azoban van pár lépés, amit, ha betart, akkor a kártevő visszatértésének esélyét le lehet minimalizálni.

Ellenőrzés

Érdemes rendszeresen ellenőrizni azokat a helyeket, ahol a kártevők gyakran előfordulnak

Védelem

Csapdák kihelyezése a kritikus pontokra

Írtás

Általános karbantartás ajánlott az ingatlanon, annak érdekében, hogy a kártevők megjelenésének esélye minimális legyen

Karbantartás

Bizonyos kártevők teljes kiírtása lehetetlen feladatnak tűnik. Ebben az esetben hívjon szakembert, nem érdemes bolti eszközökkel probálkoznia

Szeretné kiírtani a kellemetlen lakótársakat az otthonából?

Hívjon minket és segítünk!